MIRO LAZOVIĆ O SEKULARNIM PRINCIPIMA SDP-a: "Nikšić je izgubio kompas! To se ne bi desilo ni Durakoviću ni Lagumdžiji"

Oni "ne bi dopustili kompromitaciju temeljnih sekularnih principa SDP-a, kao građanske i multietničke partije".

  • Politika

  • 29. Jun. 2024  

  • 0

Nekadašnji visoki funkcioner Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Miro Lazović, sada član Demokratske fronte, kritizirao je prisustvo federalnog premijera i prvog čovjeka SDP BiH Nermina Nikšića ceremoniji otvaranja, uz katolički vjerski obred, objekta Hrvatske pošte Mostar. 

"Dok gledam sliku iz Mostara na kojoj vjerski sluẓ̌benik blagosilja otvaranje javne ustanove sa nazivom "Hrvatske poṣ̌te", a Nermin Nikšić,  predsjednik SDP-a stoji u prvom redu, ne mogu da se otmem utisku o ideoloṣ̌koj dezorijentaciji sadaṣ̌njeg SDP-a. 

alt

Premijer FBiH i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić prisustvo katoličkom vjerskom obredu blagosijanja objekta Hrvatskih pošta u Mostaru

Siguran sam da prethodna rukovodstva u vrijeme Nijaza Durakovića i Zlatka  Lagumđije, a pogotovo oni kao lideri SDP-a, taman i da su premijeri FBiH, ne bi dopustili kompromitaciju temeljnih sekularnih principa SDP-a, kao građanske i multietničke partije", smatra Lazović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...