A MISLILI SU DA ĆE DALEKO DOGURATI: Hrvatska je ispala s Eura

Ekipa Zlatka Dalića završit će Euro kao jedna od dvije najlošije trećeplasirane ekipe i zbog toga neće izboriti plasman u osminu finala.

  • Sport

  • 25. Jun. 2024  

  • 0

Hrvatska reprezentacija ispala je s Evropskog prvenstva. Ono što je nakon remija s Italijom bilo izvjesno, sada je postalo i službeno.

Hrvatskoj su se za prolazak u osminu finala s trećeg mjesta u grupi morala poklopiti četiri rezultata, a među njima je bila i pobjeda Engleske nad Slovenijom od minimalno tri razlike te pobjeda Danske nad Srbijom. Obje te utakmice završile su 0:0 i tako su sve teorije pale u vodu, piše zagrebački Index.hr.

Ekipa Zlatka Dalića završit će Euro kao jedna od dvije najlošije trećeplasirane ekipe i zbog toga neće izboriti plasman u osminu finala. U teškoj grupi sa Španijom, Albanijom i Italijom osvojila je dva boda.

Nastup na evropskoj smotri Hrvatska je započela uvjerljivim porazom 3:0 od Španije, a nastavila sa šokantnim remijem 2:2 s Albanijom. Hrvatska je u tom susretu primila gol u zadnjoj minuti, a isto se ponovilo i protiv Italije, koja je u 98. minuti zabila za 1:1 i tako, pokazat će se, izbacila Hrvatsku s Eura.

Hrvatska prvi put nije prošla grupu na Euru u ovom formatu

Prvi je ovo put otkad se Evropsko prvenstvo igra u aktualnom formatu s 24 ekipe (od 2016.) da Hrvatska nije prošla grupu. U oba prethodna takmičenja ispadala je u osmini finala, 2016. je bila prva u grupi pa u produžecima izgubila od Portugala, dok je 2021. bila druga i isto tako u produžecima ispala od Španije.

Zadnji put Hrvatska nije prošla grupu na Euru 2012. godine, ali tada ga je igralo 16 reprezentacija i samo prve dvije iz svake grupe su išle u četvrtfinale. Hrvatska je i tada bila u grupi sa Španijom i Italijom, a tu je još bila i Irska. Osvojila je četiri boda (pobjeda nad Irskom i remi s Italijom), ali to joj nije bilo dovoljno. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...