DODIK O NAJAVAMA BANKROTA RS-a: "Da nije američkih blokada, koji ovdje rovare po bankarskom sistemu..."

On je podsjetio da je u junu bilo veliko dospjeće obaveza, ali da je RS uspjela da obezbijedi skoro 300 miliona KM za to.

  • Vijesti

  • 27. Jun. 2024  

  • 0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je RS izmirila sve svoje obaveze uprkos najavama stručnjaka da će bankrotirati.

"Ponosan sam na to da Republika Srpska povećava svoju prosječnu platu, koja trenutno iznosi 720 evra. Nema zastoja u platama, penzijama, u međunarodnim obavezama", rekao je Dodik.

On je podsjetio da je u junu bilo veliko dospjeće obaveza, ali da je RS uspjela da obezbijedi skoro 300 miliona KM za to.

"Republika Srpska ostaje najmanje zadužena u regionu. Naš javni dug je 32 odsto, a ukupni dug 38 odsto BDP-a. Naš domaći proizvod je rastao 2,9 odsto prethodnih pet mjeseci", naveo je Dodik.

On je dodao da su pojedine evropske zemlje suočene sa još manjim procentom rasta BDP-a.

Dodik je ponovio da Republika Srpska servisira sve obaveze, što nije jednostavno u trenutnim okolnostima.

"Da nije američkih blokada, koji ovdje rovare po bankarskom sistemu, sigurno bi to bilo lakše", rekao je Dodik.

Zaključio je da je RS stabilna, da građani nemaju čega da se plaše, kao i da će nastaviti da vode politiku koja je u korist Republike Srpske.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...