DA LI JE SVE ČISTO: Nizozemcima poništili gol, Špance "častili" protiv Gruzije (FOTO, VIDEO)

Morata je u trenutku Rodrijeva upućivanja udarca nedvojbeno bio u nedozvoljenoj poziciji, no u ovoj je situaciji sudijska postava, na čelu s Francuzom Letexierom, odlučila da je sve regularno.

  • Sport

  • 01. Jul. 2024  01. Jul. 2024

  • 0

Imaju li određene reprezentacije povlašteni status kod sudija, pitanje je koje će nažalost cirkulirati medijskim prostorom i nakon utakmice Španije i Gruzije. Jer, izjednačujući pogodak Furije neodoljivo je podsjetio na pogodak koji je u 2. kolu takmičenja po grupama Nizozemska zabila Francuskoj. Samo što taj sudije nisu priznale, pišu hrvatski mediji.

Xavi Simons u spomenutoj je utakmici pucao s 14-15 metara i zatresao francusku mrežu, VAR je dugo vijećao i naposljetku donio odluku da poništi pogodak zato što je Dumfries, koji je bio u zaleđu, zasmetao vrataru Maignanu.

Ipak, takva je odluka izostala kada je na drugoj strani stajala "mala" Gruzija, nasuprot jednom od favorita, Španiji! Morata je u trenutku Rodrijeva upućivanja udarca nedvojbeno bio u nedozvoljenoj poziciji, no u ovoj je situaciji sudijska postava, na čelu s Francuzom Letexierom, odlučila da je sve regularno.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...