TEK SAD ĆE SE ZAKUHATI: SDS donio odluku koja je razočarala Stanivukovića, ali problemi bi mogli nastati...

Željko Raljić, predsjednik Gradskog odbora Banjaluka, odlučio je obje odluke staviti na tajno glasanje.

  • Vijesti

  • 28. Jun. 2024  

  • 0

Gradski odbor SDS Banjaluka odlučio je da podrži kandidaturu Jelene Trivić, predsjednice Narodnog fronta, za gradonačelnicu Banjaluke na lokalnim izborima u oktobru.

GO SDS BL je ovu odluku donio u potpuno demokratskoj atmosferi - tajnim glasanjem članovi Gradskog odbora mogli su da se odluče između Jelene Trivić i Draška Stanivukovića.

“Optimističan sam, vjerujem u to iz razgovora svih da će saradnje biti i u budućnosti i da se kao gradonačelnik mogu osloniti i na kapacitete PDP-a, ali i SDS-a – do sada je vrijeme tako pokazalo“, smatra Draško Stanivuković, predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka.

Trivić je u ovom slučaju odnijela pobjedu, a Stanivuković je poražen, iako je dugo lobirao među članstvom SDS-a u Banjaluci da mu daju podršku.

Prije toga, Gradski odbor SDS Banjaluka odlučio je, takođe tajnim glasanjem, da SDS u Banjaluci ne ide sa svojim kandidatom.

Željko Raljić, predsjednik Gradskog odbora Banjaluka, odlučio je obje odluke staviti na tajno glasanje.

No, čini se da je ovakav potez SDS-a mogao biti još jedan udarac za stranku na lokalnom nivou.

Naime, pod novim imenom, "SDS - volja naroda“, najveća opoziciona stranka u RS-u izaći će na lokalne izbore u oktobru. S novim imenom nadaju se i novim biračima koji će im ukazati povjerenje.  Konačna odluka o podržavanju kandidata opozicije i odustanu od vlastitog kandidata, prijeti da izazove nove turbulencije u banjalučkom ogranku stranke. 

Do problema s CIK-om, SDS je zastupao tezu da kao najjača opoziciona stranka mora imati svog kandidata za gradonačelnika Banjaluke. To bi i bilo „najelegantnije“ rješenje kojim bi izbjegli svrstavanje na jednu ili drugu stranu, kaže politička analitičarka Tanja Topić.

„Svaka druga podrška ili opredjeljivanje za jednog ili drugog kandidata sasvim sigurno će im donijeti određene probleme“, smatra ona.

A problema SDS ima na pretek, jer plaćaju cijenu prethodnog nedjelovanja, što će ih koštati jednog dijela glasača kod kojih to neće biti blagonaklono prihvaćeno i koji promjenu imena stranke tumače kao jednu vrstu odricanja od identiteta koji se vezuje za njih. 

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...