TUŽILAŠTVO KANTONA SARAJEVO: Predložen pritvor za osumnjičene za brutalno ubistvo žene na Pofalićima

Ravlić posjeduje i državljanstvo Hrvatske

  • Hronika

  • 30. Jun. 2024  

  • 0

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je pritvor Kantonalnom sudu u Sarajevu za troje osumnjičenih za ubistvo Nermine Ravlić (38) na Pofalićima.

Goranu Ravliću i njegovoj majci Ledžibi na teret se stavlja djelo ubistva na okrutan način, a njihovom pomagaču Latifu Jašareviću na teret se stavlja neprijavljivanje krivičnog djela i pomoć nakon izvršenog krivičnog djela.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva, Goranu Ravliću koji se sumnjiči za ubistvo supruge pritvor je predložen zbog eventualnog bjekstva, prikrivanja dokaza kao i mogućeg uznemiravanja javnosti njegovim puštanjem na slobodu.

Ujedno, treba napomenuti kako Ravlić posjeduje i državljanstvo Hrvatske. Njegovoj majci također se iz istih razloga predlaže pritvor.

Pomagaču Jašareviću pritvor je predložen zbog opasnosti utjecaja na svjedoke kao i prikrivanje dokaza.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...