PORODIČNA TRAGEDIJA: Šta se zna nakon stravičnog požara na Širokači?

Porodična kuća u sarajevskom naselju Širokača u Sarajevu izgorjela je gotovo u potpunosti u četvrtak navečer.

  • Hronika

  • 28. Jun. 2024  28. Jun. 2024

  • 0

Porodična kuća u sarajevskom naselju Širokača u Sarajevu izgorjela je gotovo u potpunosti u četvrtak navečer.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo požar su gasili najmanje tri sata, a cijelu noć su dežurali i radili na njegovoj lokalizaciji. Za to vrijeme, cijelo naselje, prestravljeno iznenadnom strahotom koja ih je zadesila, bilo je bez struje.

Požar se dogodio u 21:10 sati u porodičnoj kući u ulici Žagrići, općina Stari Grad, a požaru je prethodila eksplozija, rekla je kasno sinoć Mersiha Novalić, glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nakon požara su u kući našli tri mrtva tijela, potvrdila je također kasno sinoć glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić, a riječ je o odraslim osobama.

"Pronađena su tri NN tijela u kući. Budući da i dalje traju uviđajne radnje i da se utvrđuju okolnosti smrti, više informacija ne možemo davati", kazala je Bavčić.

Uviđajem i uviđajnom ekipom rukovodi dežurna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj obavljaju pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnih sudskih vještaka medicinske struke, balistike, kontradiverzine zaštite, vještaka za biološka vještačenja, te vještaka protivpožarne zaštite, dodala je Novalić jutros.

"O identitetu stradalih i načinu nastupanja njihove smrti nije moguće govoriti, sve dok se ne završe uviđajne i druge radnje dokazivanja koje je naložila postupajuća tužiteljica", rekla je Novalić.

Kako nezvanično saznajemo, eksploziji je prethodila i pucnjava koja je netom prije požara prijavljena policiji. Navodno, brat je pucao na brata i snahu, a potom je na porodičnu kuću i bacio bombu za koju se pretpostavlja da je bila uzrok požara, te zatim počinio samoubistvo.

U pitanju su braća Almir i Muamer Česir te Muamerova supruga Emira, kojom se Muamer oženio prije dvije godine. Prema još nepotvrđenim informacijama, Almir je likvidirao brata Muamera i svoju snahu, zapalio porodičnu kuću te onda presudio sebi.

Prema navodima komšija, porodična drama odvijala se već neko vrijeme.

Više informacija bit će poznato nakon uviđajnih radnji.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...