ISPRAVLJANJE POSTIZBORNIH MANIPULACIJA: Danas žrijebanje u CIK-u koje bi moglo zadati težak udarac Dodiku i ekipi...

SNSD ima tri delgata u Klubu srpskog naroda, SDS jednog, a danas će se odlučivati između Snježane Novaković-Bursać (SNSD) i Nenada Vukovića (PDP).

  • Vijesti

  • 01. Jul. 2024  

  • 0

Žrijebanje za dodjelu jednog mandata iz reda srpskog naroda u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske bit će održano danas u 12 sati u prostorijama Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Na osnovu Odluke o utvrđivanju rezultata posrednih izbora u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz RS od 30.05.2024. godine, utvrđeno je da dvije kandidatske liste: kandidatska lista PDP – Partija demokratskog progresa i kandidatska lista predlagača Ranke Perić Romić, imaju identičan broj glasova – 12.

“U skladu s članom 9.5 i 9.8 stav (1) Izbornog zakona BiH i Poglavlјem II Postupak žrijebanja, Uputstva o dodjeli i prestanku mandata, potrebno je provesti postupak žrijebanja za dodjelu jednog mandata delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz RS. Postupku žrijebanja, koje je javno, mogu prisustvovati sva zainteresirana lica, shodno odredbi člana 6. Uputstva o dodjeli i prestanku mandata“, saopćeno je ranije iz CIK-a BiH.

SNSD ima tri delgata u Klubu srpskog naroda, SDS jednog, a danas će se odlučivati između Snježane Novaković-Bursać (SNSD) i Nenada Vukovića (PDP).

Podsjećamo, manipulacijama u NSRS-u je dobio SNSD-ov delegat, a nečasnu ulogu u svemu odigrao je SDP što je nedavno potvrdio i njihov zvaničnik Zukan Helez. 

"Ne želim da dezavuišem javnost. To može možda proći u Predstavničkom domu (Parlamenta BiH). U Domu naroda kontrolni mehanizam blokade ima SNSD. Nažalost, uvijek mi naumpadne da sam bio protiv ulaska Milorada Dodika u vlast i SNSD-a i protiv tog četvrtog delegata SNSD-u. Neki su me iz SDP-a ubjeđivali da je to dobro, sad su u mišijoj rupi, ne vide se, a mi imamo strašne probleme", rekao je Helez za Hayat.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...