"SB" NA LICU MJESTA; U CIK-u ODRŽANO ŽRIJEBANJE: PDP dobio delegata u Domu naroda PS BiH, državna vlast je od danas...

(...) na klimavim nogama.

  • Politika

  • 01. Jul. 2024  01. Jul. 2024

  • 0

U prostorijama Centralne izborne komisije BiH održano je žrijebanje između dvije kandidatske liste za jednog delegata u Klubu Srba iz RS-a.

Prva izvučena kandidatska lista bila je ona PDP-a (Partije demokratskog progresa). O dodjeli mandata odlučuje Centralna izborna komisija. Druga lista koja je ostala u kutiji je kandidatska lista predlagača Ranke Perić Romić.

Današnje izvlačenje znači da SNSD ostaje bez četvrtog delegata u Domu naroda PS BiH i to Snježane Novaković - Bursać.

Nenad Vuković, generalni sekretar Partije demokratskog progresa, najavio je prije dva dana pokretanje inicijative za smjenu VIjeća ministara BiH ukoliko rezultat žrijebanja bude povoljan za njegovu stranku. 

BIo je i on je sada peti delegat u Klubu Srba iz Rs-a u Domu naroda BiH.

(S. B.)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...