NEDŽAD BIĆO O STANJU U POLJOPRIVREDI: "Isplata poticaja najvažnija, nadam se da neće biti protesta"

Sa današnjim danom su dva kvartala koja se nisu isplatila.

  • Ekonomija

  • 01. Jul. 2024  

  • 0

Poljoprivrednici u našoj državi se nalaze po ko zna koji put pred protestima. Neisplaćivanje poticaja je glavni razlog nezadovoljstva poljoprivrednika koji bi mogli ponovo na ulicama tražiti svoja prava.

O stanju u poljoprivredi govorio je Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH, na TV Hayat.

"Nadam se najboljem. Ovo se malo iskomplikovalo. Sve je spremno za isplatu poticaja ali te isplate nema. Nije ni malo dobra situacija. Ovo što sam ja razumio od kolega je da je najvažnija isplata poticaja. Sa sutrašnjim danom (op.a. današnjim danom) su dva kvartala koja se nisu isplatila. Također, određene izmjene pravilnika se zahtijevaju ali ova isplata je najvažnija", kaže Bićo.

Ako ne dođe do isplate i ispunjavanja zahtjeva poljoprivrednika, oni će kako su najavili izaći na ulice, čak i granične prelaze.

"Ja se nadam da do toga neće doći. Ja sam vrlo malo uključen u te procese jer su bitni sada primarni poljoprivredni prozvođači koji donose odluke u ovom procesu", kaže Bićo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...