AUTOGOL FRANCUSKU ODVEO U ČETVRTFINALE EURA: Belgijanci pružili dobar otpor Trikolorima

Početak utakmice u Dusseldorfu donio je dinamičnu utakmicu, ali bez konkretnih prilika u prvih dvadesetak minuta.  Iako su fudbaleri Didera Deschampsa imali posjed lopte na svojoj strani, jalovi napadi nisu donijeli ništa posebno.

  • Sport

  • 01. Jul. 2024  

  • 0

Fudbaleri Francuske plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, nakon minimalne pobjede protiv Belgije.

Početak utakmice u Dusseldorfu donio je dinamičnu utakmicu, ali bez konkretnih prilika u prvih dvadesetak minuta.  Iako su fudbaleri Didera Deschampsa imali posjed lopte na svojoj strani, jalovi napadi nisu donijeli ništa posebno.

Prvu opasniju situaciju na meču vidjeli smo pred golom Mikea Maignana. Snažan pokušaj Kevina De Bruynea iz slobodnog udarca išao je po sredini francuskog gola i promjene rezulata nije bilo.

Našli su se Trikolori u problemima sa javnim opomenama, jer su za svega devet minuta požutili Tchouameni, Rabiot i Griezmann.

Mogli su Francuzi do vodstva da je pribraniji nakon odličnoj centaršuta Koundea bio Marcus Thuram. Njegova udarc glavom otišao pored stative Casteelsa.

Solo prodor Mbappea osigurao je veliku šansu Francuzima pred kraj prvog poluvremena, ali nakon povratne lopte nije se snašao Tchouameni, njegov udarac završio je visoko preko gola.

Mnogo agalnije izašli su Francuzi u drugom poluvremenu. Prvo je zaprijetio Tchouameni, lopta se odbila od jednog odbrambenog igrača Belgija, ali nije uspjela prevariti dobro postavljenog Casteelsa. Novu Šansu za Francusku imao je Thuram, ali opet udarac napadača Intera glavom nije pronašao put do mreže protivnika.

Novu opasnost pred golom Belgijanaca kreirao je Mbappe, ali njegov šut završava preko gola. Još jednom se novi igrač Real Madrida našao u prilici, poslije ubacivanja Koundea sa strane, ali nije dobro zahvatio centaršut i propala je još jedna šansa za Francuska.

Igrala se 60. minuta, kada su Belgijanci mogli doći do vodstva. Prelijep pas De Bruynea ka Carrascu, ali briljatan start Hernandeza koji je uklizao i spriječio Belgiju da dođe do gola.

Prvi šut u okvir gola Maignana, Belgijanci su uputili preko Lukakua, nakon odličnog proigravanja De Bruynea, ali istakao se francuski golman odbranom.

Nekoliko minuta kasnije Saliba se u maniru napadača oslobodio Dokua, ali nije uspio savladati Casteelsa, lopta je otišla pored gola.

Ponovo su kombinovali Kounde i Mbappe, ali napadač Francuske nije uspio pronai put do gola Belgije ni nakon 78 minuta.

Strepili su navijači dvostrukih šampiona Evrope, kada je snažno šutirao sa vrha šesnaesterca De Bruyne, ali Maignan je bio na mjestu i odbranio udarac veznjaka Belgije osam minuta prije kraja meča.

Igrala se 85. minuta, poslije dugog napada Francuske, lopta je došla do Kolo Muanija. Napadač Francuske šutira lopta na putu do mreže pogađa Verthogena i vara Casteelsa.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...