DEMIRAL S DVA GOLA DONIO VELIKU RADOST: Turska izbacila Austriju i domogla se posljednje karte za četvrtfinale

Turska će u četvrtfinalu igrati protiv Nizozemske, koja je sa 3:0 razbila Rumuniju. Taj meč na rasporedu je 6. jula u Berlinu od 21 sat.

  • Sport

  • 02. Jul. 2024  02. Jul. 2024

  • 0

Fudbaleri Turske pobijedili su 2:1 Austriju i postali posljednji učesnik četvrtfinala na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. U borbi za polufinale, selekciju Vincenza Montelle čeka Nizozemska.

Samo 59 sekundi je trebalo da vidimo prvi gol u Leipzigu. Arda Guler je izveo korner, lopta se zatim odbijala od nogu Baugmartnera i Pocha, na kraju je golman Austrije Penz spasio autogol, ali odbijanac je u mrežu pospremio Merih Demiral za vodstvo Turske. Gol pogledajte OVDJE.

Nastavak meča nije donio zanimljivijih akcija i prilika, a tek u finišu prvog poluvremena viđena je prilika za gol u kojoj se našao Cristopha Baumgartnera, ali je šutirao pored gola Merta Gunoka.

Samo šest minuta trebala je ekipi Ralfa Ragnicka da stvori stopostotnu šansu na otvaranju drugog dijela. Marko Arnautović našao se sam ispred Gunoka, ali turski golman odbranio mu je zicer.

Kazna je stigla samo osam minuta kasnije. Arda Guler izveo je korner, a Demiral je bio najviši u skoku i pospremio drugi put na utakmici loptu iza leđa Penza. Kako pogledajte na OVOM LINKU.

Michael Gregoritsch golom sedam minuta kasnije vratio je u život Austrijance. Poslije prekida, loptu je glavom skrenuo Stefan Posch, a napadaču Austrije nije bilo teško pospremiti loptu u mrežu. Pogodak pogledajte OVDJE.

Baugartner je u finišu propustio još jednu dobru priliku za poravnanje. Krenuli su Rangnickovi igrači po izjednačenje, vršili su pritisak na zadnju liniju Turske, ali promjene rezultata nije bilo.

Baris Alper Yilmaz mogao je učiniti pobjedu Turske ubjedljivijom, alu mu je Penz odbranio zicer.

Mert Gunok skinuo je nevjerovatan udarac glavom Baugartneru u posljednjim sekundama utakmice i spasio Tursku.

Turska će u četvrtfinalu igrati protiv Nizozemske, koja je sa 3:0 razbila Rumuniju. Taj meč na rasporedu je 6. jula u Berlinu od 21 sat.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...