SAŠA MAGAZINOVIĆ NAJAVLJUJE: "U narednim danima u Parlamentu BiH pokrenut ću inicijativu kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH..."

Navodi da je za postavljanje ovog upita Upravi za indirektno oporezivanje bio motiviran kroz više obraćanja kako od strane pacijenata, tako i zdravstvenih radnika.

  • Vijesti

  • 02. Jul. 2024  

  • 0

Šef Kluba Socijaldemokratske partije BiH u državnom parlamentu Saša Magazinović izrazio je zadovoljstvo i pozdravio stav Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) u vezi sa ukidanjem PDV-a na donirane lijekove.

- Razumijem i saglasan sam sa njihovim mišljenjem da je prije same izmjene zakona potrebno urediti oblast doniranja lijekova na način da se uspostave jasna pravila u oblasti doniranja lijekova što podrazumijeva da je potrebno definisati šta se i u kojim okolnostima može donirati, ko može biti donator i kome se lijekovi mogu donirati, uz obavezan segment kontrole sigurnosti po pacijente - kazao je Magazinović za Fenu.

Navodi da je za postavljanje ovog upita Upravi za indirektno oporezivanje bio motiviran kroz više obraćanja kako od strane pacijenata, tako i zdravstvenih radnika.

- Razumijem da je ovo proces u kome svoj doprinos treba dati veći broj institucija i pojedinaca i da je najbolje da bude koordiniran od strane Vijeća ministara. Iz tog razloga, uvažavajući argumente UIO, u narednim danima u Parlamentu BiH pokrenut ću inicijativu kojom se zadužuje Vijeće ministara da u razumnom vremenskom roku provede aktivnosti na izmjeni zakona o PDV-u koje će rezultirati ukidanjem PDV-a na donirane lijekove. Svaka olakšica koja može učiniti lijek dostupnijim korisniku kojem je potreban je vrijedna rada - poručio je Magazinović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...