TEŠKA ODLUKA: Andy Murray povukao se iz pojedinačnog takmičenja u Wimbledonu

U utorak je trebao igrati s Čehom Tomasom Machacom u singlu.

  • Sport

  • 02. Jul. 2024  02. Jul. 2024

  • 0

Dvostruki osvajač Grand Slam turnira u Wimbledonu Andy Murray povukao se iz singl takmičenja i igrat će s bratom Jamiejem u igri parova, saopštio je u utorak 37-godišnjakov menadžerski tim

Murray je nedavno bio podvrgnut operaciji uklanjanja ciste na kičmi koja mu je stiskala živce i zbog koje je izgubio kontrolu i snagu u desnoj nozi.

“Nažalost, usprkos nevjerovatno napornom radu na svom oporavku od operacije prije nešto više od sedam dana, Andy je donio vrlo tešku odluku da ne igra u singlu ove godine”, objavio je Murrayev tim.

“Kao što možete zamisliti, iznimno je razočaran, ali je potvrdio da će igrati u parovima s Jamiejem i raduje se takmičenju u Wimbledonu po posljednji put", dodali su.

U utorak je trebao igrati s Čehom Tomasom Machacom u singlu.

Murray, koji je 2013. okončao 77-godišnje čekanje na britanskog osvajača Wimbledona i ponovno osvojio naslov 2016., ranije je rekao da je malo vjerovatno da će nastaviti karijeru nakon ove godine i da bi mogao odustati na Olimpijskim igrama u Parizu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...