FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD: U BiH u petak i u dane vikenda pretežno sunčano vrijeme, a šta nam donosi početak naredne sedmice...

 U periodu od 13. do 18. jula preovladaveće pretežno sunčano, ali ne i posve stabilno. Povremeno može biti mjestimične kiše u obliku kraćeg pljuska.

  • Vijesti

  • 04. Jul. 2024  

  • 0

U Bosni i Hercegovini u petak i u dane vikenda izgledno je pretežno sunčano vrijeme. U centralnim dijelovima zemlje zadržaće se jutarnja svježina, a preko dana toplije s temperaturama zraka iznad trideset stepeni.

Početkom naredne sedmice vedro i još toplije. U srijedu (10. jula) u poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi, a od četvrtka i dalje sunčano sa temperaturama iznad prosjeka uz rijetke pljuskove u centralnim i sjevernim područjima zemlje.

Minimalne temperature zraka u utorak varirat će između 11 stepeni Celzijusa i 16 stepeni u Bosni, na jugu Hercegovine do 20 stepeni. Najviše dnevne temperature uglavnom između 27 stepeni i 32 stepena, na jugu do 34 stepena. 

Početkom sljedeće sedmice maksimalne temperature do 36 stepeni. U periodu od 13. do 18. jula preovladaveće pretežno sunčano, ali ne i posve stabilno. Povremeno može biti mjestimične kiše u obliku kraćeg pljuska.

Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 15 stepeni i 20 stepeni  u Hercegovini do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura od 24 stepena do 30 stepeni,  jugu zemlje do 33 stepena, saopćeno je iz FHMZBiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...