UKRAJINSKI PREDSJEDNIK PORUČIO: "Ako Trump zna kako zaustaviti rat, neka mi to kaže danas"

"Ako je ugrožena neovisnost Ukrajine, ako izgubimo državu...želimo biti spremni na to, želimo znati", rekao je Zelenski.

  • Svijet

  • 03. Jul. 2024  

  • 0

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kaže da bi volio da mu američki predsjednički kandidat Donald Trump objasni kako bi tačno zaustavio rat u Ukrajini u roku od samo 24 sata, prenosi Hina.

"Ako Trump zna kako zaustaviti rat, neka nam to kaže danas", izjavio je Zelenski danas u intervjuu televiziji Bloomberg.

"Ako je ugrožena neovisnost Ukrajine, ako izgubimo državu...želimo biti spremni na to, želimo znati", rekao je Zelenski.

Trump ranije više puta rekao da može odmah zaustaviti rat

Bivši američki predsjednik i republikanski kandidat na izborima u novembru više je puta rekao da može zaustaviti rat u "roku od 24 sata", no nije objasnio kako.

Zelenski je rekao da je spreman sastati se s Trumpom i njegovim timom i saslušati njihove prijedloge.

"Želimo znati hoćemo li nakon studenoga imati snažnu podršku SAD-a ili ćemo biti sami", rekao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...