SELEKTOR ARGENTINE NA OI U PARIZU NEĆE MOĆI RAČUNATI NA MESSIJA: Ali zato hoće na...

(...) na još dvojicu svjetskih prvaka.

  • Šareni svijet

  • 03. Jul. 2024  03. Jul. 2024

  • 0

Selektor fudbalske olimpijske reprezentacije Argentine Javier Mascherano pozvao je u tim Juliana Alvareza i Nicolasa Otamendija za Igre u Parizu, uprkos njegovom učešću na Kupu Amerike koje je u toku.

Na olimpijskim igrama smiju da nastupe samo fudbaleri do 23 godine starosti, ali je dopušteno da selektori pozovu tri starija igrača.

Kapiten aktuelnih svjetskih prvaka Lionel Messi već je ranije odbacio mogućnost igranja na Olimpijskim igrama, a 37-godišnjak je kao razlog naveo "umor", prenijela je "Hina".

Muški fudbalski turnir na Olimpijskim igrama počinje 24. jula, samo 10 dana nakon finala Kupa Amerike.

Argentina je u grupi sa Marokom, Irakom i Ukrajinom.

Mađarska i Velika Britanija su rekorderi sa po tri olimpijska fudbalska zlata, dok su Argentina, Brazil, Urugvaj i SSSR slavili po dva puta, prenose Sportske

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...