ČEKA GA TEŠKA KAZNA: UEFA pokrenula postupak protiv turskog nogometaša

Merih Demiral se našao u centru pozornosti zbog proslave na utakmici Turske i Austrije (2:1).

  • Sport

  • 04. Jul. 2024  

  • 0

Ono što se najavljivalo, dobilo je službenu potvrdu. UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Meriha Demirala zbog sporne proslave pogotka na utakmici Turske i Austrije (2:1) u Leipzigu.

Turski defanzivac je zabio oba pogotka za veliku pobjedu, a u centru pozornosti je dospio zbog proslave koja je mnoge šokirala Nakon postinutog pogotka je rukama formirao "vučji pozdrav", odnosno simbol "Sivih vukova".

Radi se o pokretu koji promovira desničarsku ekstremističku ideologiju koja vjeruje u superiornost "turske rase" i teži ujedinjenju svih turskih naroda u jednu državu koja se, prema njima, proteže od Balkana preko centralne Azije pa sve do Kine.

"U vezi s utakmicom osmine finala UEFA Europskog prvenstva 2024. između Austrije i Turske odigrane 2. jula 2024. u Leipzigu u Njemačkoj, otvorena je istraga u skladu s člankom 31. stavkom 4. Disciplinskog pravilnika UEFA-e u vezi s navodnim neprimjerenim ponašanjem igrača Turskog nogometnog saveza Meriha Demirala", stoji u objavi na službenoj stranici krovne evropske nogometne organizacije.

Podsjetimo, albanski reprezentativac Mirlind Daku je dobio dvije utakmice suspenzije jer je poticao na navijanje protiv dva naroda nakon utakmice protiv Hrvatske.

Daku je navodno pokrenuo navijanje protiv Srba i Makedonaca, nakon čega je odložio megafon i krenuo prema centru terena. Hoće li sličnu kaznu dobiti i Demiral, tek ćemo vidjeti, no bio bi to težak udarac za njih.

Ionako za utakmicu četvrtfinala protiv Nizozemske ne mogu računati na Yukseka i Kokcua zbog kartona...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...