DODIK JE I SAMOM SEBI VIŠE DOSADIO: Vrti se ukrug, ništa mu ne polazi za rukom, uskoro će ga i najbliži..

(...) saradnici početi izbjegavati.

  • Politika

  • 04. Jul. 2024  04. Jul. 2024

  • 0

Predsjednik RS-a Milorad Dodik izavio je da je "Zapad izvazvao haos u BiH koji je doveo do toga da je mirno razdruživanje jedina opcija".

On je govorio za agenciju Srna i objašnjavajući kako navodno "RS donosi odluke kako bi zaštitila Srbe, jačala odnose sa Srbijom ali i pravila korake ka svojoj autonomiji".

Na pitanje da prokomentira pismo koje je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt uputio predsjedniku NSRS Nenadu Stevandiću, u kojem kazao da svesrpska deklaracija sadrži "nekoliko problematičnih zaključaka koju su u direktnoj suprotnosti sa Dejtonskim sporazumom", Dodik je ponovio svoje već poznate izmišljotine o Schmidtu kao ilegalcu.

"To je osoba koja se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, iako to nije, ima samo jedan problem sa Deklaracijom i Svesrpskim saborom, a to je što jasno i nedvosmisleno RS i Srbija kažu da Christian Schmidt nije visoki predstavnik.

On u BiH boravi nelegalno pod pritiskom dijela Zapada koji mu daje podršku. U BiH izazvao je haos i krizu iz koje niko ne može naći izlaz. Odluka dijela Zapada da krenu u takvu avanturu dovela je do situacije u kojoj mirno razdruživanje postaje jedina opcija. Spremni smo da razgovaramo i radimo sa svima u BiH, bez stranog uplitanja i pokušamo uraditi nešto na evropskom putu, ali sve dok Amerikanci u tu priču uvlače Schmidta, to neće biti moguće. Evropski put BiH moguć je samo bez Schmidta i Michaela Murphyja", rekao je Dodik.

On je dalje naveo da je 'mirno radruživanje' reakcija na akciju, odnosno odgovor na avanturu i haos koje inicira Zapada. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...