NIZOZEMCA PANIKA HVATA OD TURSKE BUKE: "To će za nas biti gostovanje, oni će biti tamo masovno"

Holandski stoper Daley Blind upozorio je svoje suigrače da moraju biti oprezni protiv Turske koja će igrati s velikom podrškom u četvrtfinalu Eura 2024. u subotu.

  • Zabava

  • 04. Jul. 2024  04. Jul. 2024

  • 0

Procjenjuje se da oko tri miliona Turaka živi u Njemačkoj i njihovi su navijači ovog ljeta pohrlili na njihove utakmice, stvarajući žestoku i burnu atmosferu.

Nekadašnji pobjednici iz 1988. godine, Holanđani se susreću s Turskom u Berlinu, ciljajući na mjesto u polufinalu protiv Engleske ili Švicarske.

"Mislim da će to biti gostovanje, Turci će biti tamo masovno", rekao je stoper Girone Blind novinarima u četvrtak.

"Oni su strastveni, bit će to emotivna utakmica. Moramo biti na oprezu, morat ćemo se dobro pripremiti", kazao je on.

Turski navijači slavili su dugo u noć nakon pobjeda nad Gruzijom, Češkom i nedavno nad Austrijom u osmini finala u utorak.

"Vjerovatno će napraviti mnogo buke - to nas ne bi trebalo iznenaditi", nastavio je Blind (34).

"Trik je staviti prave emocije i strast u to na terenu, ali također odlučiti koristiti dobru pozicijsku igru ​​s vremena na vrijeme kako bi ih ušutkali", dodao je.

Blind je rekao da su Holanđani imali sreće s ždrijebom koji ih je suprotstavio Rumunjskoj u šesnaestini finala, a sada protiv Turske, u usporedbi s nekim drugim reprezentacijama.

"Imali smo dosta sreće nakon grupne faze, nema potrebe to poricati", dodao je bivši igrač Manchester Uniteda i Ajaxa. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...