JEDVA JE DOČEKALA DA ORBAN PREUZME PREDSJEDAVANJE EU: Željka Cvijanović uvjerena da će Mađarska pomoći Zapadnom Balkanu

Navela je da su odnosi Mađarskom odličan primjer prijateljskih relacija i uspješne saradnje koju "želimo da jačamo i u narednom periodu".

  • Politika

  • 04. Jul. 2024  

  • 0

"Uvjerena sam da će Mađarska i u svom drugom mandatu predsjedavanja Еvropskom unijom, uprkos svim izazovima, uspjeti da ispuni svoje prioritete i ojača evropsku perspektivu zemalja Zapadnog Balkana, rekla je članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović.

"Čestitam Mađarskoj i premijeru Viktoru Orbanu na preuzimanju predsjedavanja Vijećem ЕU u narednih šest mjeseci", navodi Cvijanović u objavi na Instagramu.

Navela je da su odnosi Mađarskom odličan primjer prijateljskih relacija i uspješne saradnje koju "želimo da jačamo i u narednom periodu".

"Zadovoljstvo mi je što sam danas u Kući Еvrope, na poziv ambasadora Mađarske u Bosni i Hercegovini, prisustvovala svečanom prijemu povodom preuzimanja šestomjesečnog predsjedavanja Mađarske Vijećem Еvropske unije", navela je Cvijanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...