TONI KROOS UOČI UTAKMICE NJEMAČKA - ŠPANIJA: "Nadam se da sutra neću odigrati posljednju utakmicu u karijeri"

Utakmica između Njemačke i Španije odigrat će se u Stuttgartu u petak u 18 sati,

  • Zabava

  • 04. Jul. 2024  04. Jul. 2024

  • 0

Njemački fudbalski reprezentativac Toni Kroos izjavio je pred nadolazeći susret protiv Španije da su ulaskom u četvrtfinale ostvarili minimalan cilj, ali da je glavni cilj osvajanje Evropskog prvenstva.

Utakmica između Njemačke i Španije odigrat će se u Stuttgartu u petak u 18 sati, a uz susret Francuske i Portugala, smatra se jednim od derbija ove faze Eura. Domaćin Njemačka će se suočiti s protivnikom koji je, prema mnogima, ostavio najbolji dojam na prvenstvu do sada.

"Ponovit ću još jednom, ovog ljeta igram svoje posljednje utakmice na fudbalskim terenima, ali vjerujem da se ovog petka neće dogoditi taj kraj. Kao i svi u reprezentaciji, vjerujem u pobjedu protiv jake Španije. Naša želja je velika.

Isključivo gledamo prema samome kraju, prema konačnom trijumfu. Mislim da smo sposobni za to bez obzira na to ko će nam sve biti protivnik", izjavio je Kroos, koji je za njemačku reprezentaciju odigrao 113 utakmica i postigao 17 golova.

Njemačka je u osmini finala pobijedila Dansku 2:0, dok je u grupnoj fazi bila bolja od Škotske 5:1 i Mađarske 2:0. Jedini susret bez pobjede bio je remi 1:1 protiv Švicarske.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...