PLENKOVIĆ NI DA ČUJE: Milanović se uznemirio, traži sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost

Nakon hakerskih napada na hrvatske financijske institucije te KBC Zagreb, najnovije žrtve kibernetičkog kriminala su kompanije Badel i Labud.

  • Regija

  • 04. Jul. 2024  04. Jul. 2024

  • 0

Još osam dana - toliko Badel i Labud imaju vremena da ruskim hakerima u zamjenu za ukradene podatke plate otkupninu. Hrvatske kompanije potvrđuju da se napad dogodio. Hakeri su im, kažu, vjerovatno ukrali manji dio poslovne dokumentacije.

Najavili su prijave, a poslovni procesi, poručuju, odvijaju se neometano.

Odgovornost za napad na hrvatske tvrtke preuzeli su ruski hakeri - Blackout grupa.

Zbog učestalih hakerskih napada uznemirio se i predsjednik Zoran Milanović, koji je, kako doznaje RTL, zatražio sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

"Učestali kibernetički napadi na državne institucije i tvrtke svakako su još jedan dodatni razlog - uz sve one razloge o kojima je Predsjednik Republike već više puta javno govorio - za sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost", poručili su iz Ureda predsjednika RH.

Iz Vlade neslužbeno poručuju da za tim nema potrebe jer sve nadležne službe po tom pitanju postupaju. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...