UŽASNA TRAGEDIJA: Žena pala sa žičare na popularnom planinskom vrhu pred mužem i dvoje djece

Majka stradala pred porodicom tokom odmora.

  • Hronika

  • 04. Jul. 2024  

  • 0

Užasna tragedija potresla je italijanske Alpe (oblast Calasca-Castiglione) kada je majka dvoje djece, Margherita Lega (41), stradala nakon što ju je sistem žičare odvukao preko litice pred očima svoje porodice.

Nesreća se dogodila dok je žena utovarivala prtljag na malu žičaru namijenjenu teretima, ne ljudima, kada se njena odjeća zaglavila i aktivirala mehanizam.

Margerita nije uspjela da izdrži svoju težinu i na kraju je pala više od 50 metara u smrt. 

Njena djeca, koja su bila prisutna, su zbrinuta, dok je njen suprug sproveden na ispitivanje nakon užasnog događaja koji se sada istražuje.

Oblast Calasca-Castiglione nalazi se u italijanskim Alpima, poznata po svojoj predivnoj prirodi i popularnosti među planinarima i ljubiteljima prirode.

Smještena je u regiji Piemont, sjeveroistočno od Torina, i okružena je spektakularnim pejzažima visokih planinskih vrhova i alpskih pašnjaka. Ova regija privlači brojne posjetioce tokom cijele godine zbog svojih aktivnosti na otvorenom, uključujući planinarenje, skijanje i istraživanje netaknute prirode. Calasca-Castiglione također ima bogatu historiju i kulturu, sa tradicionalnim italijanskim naseljima koja pružaju autentičan uvid u lokalni život i običaje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...