FUDBALSKA ZVIJEZDA SAVJETUJE: Mbappe opet pozvao Francuze da ne glasaju za “krajnju desnicu”

Obraćajući se novinarima na 17. Europskom fudbalskom prvenstvu (EURO 2024) koje se održava u Njemačkoj, Mbappe je govorio i o prijevremenim općim izborima u svojoj zemlji.

  • Sport

  • 04. Jul. 2024  

  • 0

Francuski fudbaler Kylian Mbappe ponovno je pozvao Francuze da izađu na birališta i glasaju protiv krajnje desnice, uoči drugog kruga prijevremenih općih izbora koji će se u njegovoj zemlji održati 7. jula, javlja Anadolija.

Obraćajući se novinarima na 17. Europskom fudbalskom prvenstvu (EURO 2024) koje se održava u Njemačkoj, Mbappe je govorio i o prijevremenim općim izborima u svojoj zemlji.

Kapiten francuske reprezentacije ocijenio je “katastrofalnim” rezultate prvog kruga glasanja u kojem je ekstremno desna stranka Nacionalno okupljanje (RN) bila prva s oko 33 posto glasova.

Pozivajući Francuze još jednom da glasaju protiv krajnje desnice nakon prvog kruga izbornih rezultata, Mbappe je rekao:

“Potrebno je izaći na izbore više nego ikada. Ovo je stvarno hitno. Ne možemo ostaviti zemlju u rukama ovih ljudi”, rekao je Mbappe, misleći na kandidate ekstremne desnice RN.

Prije prvog kruga glasanja 30. juna, francuski fudbaler izrazio je protivljenje “ekstremističkim i separatističkim idejama” i pozvao francusku omladinu da glasa protiv krajnje desnice na izborima, koje je opisao kao “kritičan trenutak” za njegovu zemlja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...