ZA USPOMENU I DUGO SJEĆANJE: Osvajači medalja na OI sa sobom nose dio Eiffelovog tornja

Organizatori su napravili sjajnu dosjetku koja je presedan u dosadašnjim takmičenjima. Ono što ovu Olimpijadu izdvaja od prethodnih jeste sastav svake pojedinačne medalje.

  • Zabava

  • 05. Jul. 2024  

  • 0

Ovogodišnje Olimpijske igre biti će održane u Francuskoj, u gradu Parizu od 26. jula do 11. augusta, a medalje na ovom izdanju Olimpijade bit će izuzetno posebne za sve osvajače.

Organizatori su napravili sjajnu dosjetku koja je presedan u dosadašnjim takmičenjima. Ono što ovu Olimpijadu izdvaja od prethodnih jeste sastav svake pojedinačne medalje.

Naime, medalje iz Pariza će imati umetnute komade željeza sa Eiffelovog tornja, najpoznatije turističke destinacije u tom gradu.

Cilj je da svi učesnici ponesu dio historije Francuske, što će sigurno biti lijepa uspomena. Svaka medalja sadržavat će 18 grama originalnog željeza koje je isječeno sa nosača ili drugih dijelova nastalih tokom renoviranja tornja. Broj napravljenih medalja je 5.084, a dijeli se 2.600 za Olimpijske igre i 2.400 za Paraolimpijske igre. Osim toga, na medaljama se nalazi logo igara i pet olimpijskih krugova. Specijalni dodaci su zlatni, srebreni i bronzani diskovi koji čine da medalje dodatno sijaju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...