MILORAD DODIK I TURBULENTAN VIKEND ISPRED NJEGA: "Taj Vuković nikada neće položiti zakletvu, idemo do..."

On je poslije sjednice Predsjedništva SNSD-a rekao da Nenad Vuković iz PDP-a kojeg je CIK žrijebanjem izabrao za delegata u Dom naroda BiH “neće nikada položiti zakletvu".

  • Politika

  • 05. Jul. 2024  05. Jul. 2024

  • 0

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik rekao je da će kandidat te stranke za delegata u Domu naroda Paralementarne skupštine pojedinačno tužiti sve članove Centralne izborne komisije BiH “zbog kršenja zakona“.

"Kao što je poznato, mi ne prihvatamo blamažu Centralne izborne komisije koja je žrijebanjem izvukla delegata iz PDP-a. Naš kandidat će tužiti sve članove CIK-a i vjerovatno ćemo ići do Strasbourga. Ja ne vjerujem u pravosuđe BiH, ali idemo s tim da pokažemo da je to sve besmisleno. Listić za drugog kandidata je bio nevažeći i to ćemo dokazati", tvrdi Dodik.

On je poslije sjednice Predsjedništva SNSD-a rekao da Nenad Vuković iz PDP-a kojeg je CIK žrijebanjem izabrao za delegata u Dom naroda BiH “neće nikada položiti zakletvu i da neće moći biti delegat“.

"Dom naroda može i bez njega, on je nebitan lik kojeg su izvukli iz naftalina jer žele da oslabe utjecaj SNSD-a", kaže Dodik.

On je rekao da je na sjednici Predsjedništva SNSD-a razmatrana i finansijska situacija u RS-u, te da je konstatovano da je ona stabilna i da se izmiruju sve obaveze na vrijeme.

"Mada su neki prognozirali dan D u jun, dokazali smo da radimo bez zastoja uprkos preprekama osoblju pojedinih ambasada u BiH", rekao je Dodik, navodeći kako je prosječna plata u RS oko 720 eura.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...