STIGLO NAM JE NOVO "MOSTARSKO LJETO": Večer sevdaha, promocije knjiga, predstava...

Večeras u 20 sati u Centru za kulturu Mostar bit će održana večer sevdaha: promocija knjige "Sevdalinka" autora Muhameda Žere

  • Kultura

  • 08. Jul. 2024  

  • 0

Zanimljivi sadržaji očekuju publiku i ove sedmice u okviru međunarodne kulturne manifestacije „Mostarsko ljeto 2024“. Večeras u 20 sati u Centru za kulturu Mostar bit će održana večer sevdaha: promocija knjige "Sevdalinka" autora Muhameda Žere.

Knjiga je nastala u saradnji sa mnogobrojnim muzičarima a prve pjesme zapisane su još u ratnim godinama. Nakon prva tri izdanja u kojima je obrađeno ukupno 430 pjesama, ova knjiga donosi skoro stotinu novih tekstova pjesama i notnih zapisa.
U Pozorištu lutaka u Mostaru u srijedu, 10.07., bit će izvedena predstava "Bilo jednom jedno jaje" autora Saše Eržena, u režiji Silvana Omerzu, sa početkom u 19 sati.
"Predstava 'Bilo jednom jedno jaje' oživljava životinjske likove Lisice, Vuka, Zeca i Medvjeda. Ovdje životinje imaju ljudske karakteristike koje im se pripisuju u basnama. Personificirane životinje vode ovu priču i dovode je do iznenađujućeg kraja. Susrećemo se sa karakterističnim ljudskim osobinama, poput plahovitosti, hrabrosti, lukavstva, snage i, prije svega, radoznalosti. Djeca kroz ovu predstavu uče o svim ovim osobinama ličnosti i nastavit će o njima učiti kroz međuljudske odnose“, dio je zapisa o predstavi režisera Silvana Omerzu. U predstavi igraju: Lejla Pajić, Ena Husić, Ali Kamer Aksoy i Tarik Bajramović.
Iste večeri, u 19:30 sati, u Narodnoj biblioteci Mostar (odjeljenje Luka), bit će upriličena promocija zbirke poezije „Tespih“ autora Harisa Plojovića.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...