PONOŠ UZBURKAO DUHOVE: To pitanje vlast pokušava da sakrije „ljetnjim genocidnim temama“…

Isparila bi ta voda valjda za te četiri godine koliko Vučić najavljuje da će proći pre kopanja jadarita“, rekao je Ponoš.

  • Regija

  • 09. Jul. 2024  

  • 0

Predsjednik Srbija centra (Srce) Zdravko Ponoš izjavio je da je pitanje kopanja litija u Srbiji najvažnija politička vododjelnica i trenutno najvažnija tema, koju vlast pokušava da sakrije „ljetnjim genocidnim temama“.

„Režim je zbrzao junske izbore da bi mogao da se što pre posveti svojoj litijumskoj agendi, pritisnut obavezama koje je prihvatio. Da se ti izbori nisu održali u junu, danas litijum ne bi bio tema“, izjavio je Ponoš na Nova TV.

Ponoš je ocijenio da je režim „na strani međunarodnih korporacija i moćnih zemalja koje ne žele kod sebe da kopaju litijum, jer to nije dovoljno bezbjedno“.

„Mnogo je bezbednija eksploatacija litijuma iz vode, što bi moglo da se radi u Nemačkoj, pa se ni to još uvek na čini. Neuverljiv je argument da je to zato što taj proces mnogo duže traje nego izdavajanje litijuma iz čvrste rude. Isparila bi ta voda valjda za te četiri godine koliko Vučić najavljuje da će proći pre kopanja jadarita“, rekao je Ponoš, saopćila je stranka Srce.

Smatrajući da opasnost od rudarenja litija prepoznaju i članovi i glasači SNS-a i njihove porodice, Ponoš je naveo da „ima mnogo više povjerenja u aktiviste koji se u Loznici bore protiv projekta rudarenja nego u neke zagovornike borbe protiv litija koji su knjižili takozvane male pobjede u prethodnom periodu“.

Povodom defilea Vojske Srbije u Prijedoru, Ponoš je ocijenio da je „izgleda nešto što je Ministarstvo za rad i boračka pitanja Republike Srpske najavilo kao posjetu učenika kasnije eksploatisano kao vojna aktivnost i poslužilo kao vruća tema za skretanje pažnje sa nekih mnogo važnijih“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...