ZDRAVKO PONOŠ POTVRDIO PISANJE "SLOBODNE BOSNE": Zapadne sile toleriraju izbornu krađu i Vučićev ostanak na vlasti zbog...

On je dodao je vlast SNS-a po mjeri interesa stranih moćnika, a da tim moćnicima i ovakvoj vlasti treba i odgovarajuća opozicija.

  • Politika

  • 23. Jun. 2024  

  • 1

Predsjednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš izjavio je da, nakon junskih izbora, mogućnost kopanja litija u Srbiji dobija na ubrzanju, što je jedan od razloga zbog kojeg zapadne sile toleriraju izbornu krađu i Vučićev ostanak na vlasti.

„Vučić nakon izbora ima brisan prostor da se kopa litijum. Obećanje da je to velika šansa za bolji život i blagostanje ne stoji. Biće da je dogovoreno i potpisano da se u Srbiji kopanje isplati, a to znači da je nebezbedno. Niko ne zna šta je tačno potpisano, što znači da je verovatno napravljen takav dogovor da to bude isplativo, a ne bezbedno po životnu sredinu“, rekao je Ponoš na Osnivačkoj skupštini gradske organizacije stranke SRCE u Kikindi.

On je dodao je vlast SNS-a po mjeri interesa stranih moćnika, a da tim moćnicima i ovakvoj vlasti treba i odgovarajuća opozicija.

„Odgovara im nekvalifikovana, alava i potkupljiva opozicija, kao i ona koja se dodvorava stranim ambasadama, ali i opozicija koja u stvari to nije. Ne treba im opozicija koja je spremna da podmetne leđa za opšti i javni interes bez razmišljanja da li će od toga imati neke koristi“, kazao je Ponoš.

Predsjednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš istupom u Kikindi potvrdio je pisanje "Slobodne Bosne". Naime, u nedavnom intervjuu za "SB", najpoznatiji srbijanski politički disident Boban Bogdanović iznio je upravo tu tvrdnju, poručivši kako iza svega stoje opasne namjere.

-Priča oko litijuma je jako opasna zbog skrivene namere Aleksandra Vučića, tvrdi Bogdanović.

-Pojedini međunarodni faktori su Vučiću obećali mogućnost podele Kosova ako se iskopavanje litijuma nastavi. To je jako opasno, kazao je Bogdanović za "Slobodnu Bosnu".

Ekskluzivni intervju s Bobanom Bogdanovićem možete pročitati OVDJE!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...