PO NALOGU TUŽILAŠTVA KS: Hermedin Zornić i Slaven Zeljko uhapšeni zbog sumnje da su u Terminalima FBiH zapošljavali mimo procedura

Nakon kriminalističke obrade u FUP-u osumnjičeni će biti predati u nadležnost Tužilaštva KS.

  • Hronika

  • 09. Jul. 2024  09. Jul. 2024

  • 0

Po nalogu Tužilaštva KS, a po okončanju pretresa u privrednom društvu Operator - Terminali FBiH, pripadnici FUP-a slobode su lišili Hermedina Zornića i Slavena Zejku zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i povreda ravnopravnosti pri zapošljavanju.

Nakon kriminalističke obrade u FUP-u osumnjičeni će biti predati u nadležnost Tužilaštva KS.

Inače, oni se sumnjiče da su tokom 2022. godine nezakonito zaposlili najmanje 15 osoba u privredno društvo Operator – Terminali FBiH bez raspisivanja javnog, odnosno, mimo procedura.

Većina uposlenih nisu ispunjavali uvjete za radna mjesta na koja su raspoređena, saopćeno je danas iz Tužilaštva KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...