SAD I SLUŽBENO: Luka Modrić produžio ugovor s Realom

U septembru će proslaviti 39. rođendan.

  • Sport

  • 17. Jul. 2024  17. Jul. 2024

  • 0

Luka Modrić (38) i u sljedećoj će sezoni nositi dres Real Madrida.

Ono što se već neko vrijeme piše i što nogometni insajderi najavljuju od kraja prošle sezone, dobilo je i službenu potvrdu. Modrić, ikona Reala i njegov igrač od 2012. godine, nosit će dres velikana sa Santiago Bernabeua i u 2024./25., potvrdio je klub.

Modrić je u prošloj godini, nakon startnog nezadovoljstva, prigrlio ulogu igrača koji doprinosi s klupe i igrama nagovorio čelnike da mu i u poznim igračkim godinama produže ugovor.

U septembru će proslaviti 39. rođendan, što su godine u kojima većina nogometaša uživa u mirovini ili se takmiče u lakšim ligama. Modrić će u toj dobi voditi Real u odbranu naslova u Ligi prvaka i španskom prvenstvu.

Ostvarila mu se najveća želja

Ostanak je bio njegova najveća profesionalna želja i ona mu se ostvarila. Sve navedeno znači i da će dobiti priliku prestići Ferenca Puskasa i postati najstariji igrač koji je nastupao za Real. Napravit će to već u oktobru.

Također, Modriću se otvara prilika da postane najtrofejniji nogometaš u historiji Reala. Tu poziciju trenutačno dijeli s Nachom, no njega više nema u klubu i on brojku od svojih 26 osvojenih trofeja ne može uvećati. Modrić novim ugovorom za to dobiva šansu, piše Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...