SUSRETI U LONDONU: Osmani i Macron razgovarali o značaju euroatlantskih integracija Kosova

Predsjednica Kosova se u Londonu sastala i sa belgijskim premijerom Alexanderom de Croom. Osmani je zahvalila premijeru Croou na njegovoj kontinuiranoj podršci Kosovu.

  • Regija

  • 19. Jul. 2024  19. Jul. 2024

  • 1

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani, koja boravi u Velikoj Britaniji na četvrtom samitu Evropske političke zajednice (EPZ), sastala se sa predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom i drugim evropskim liderima.

Predsjednica Osmani i predsjednik Macron razgovarali su o značaju napredovanja ka punoj integraciji Kosova u evroatlantske strukture.

"Juče smo sa predsednikom Macronom razgovarali o značaju napredovanja ka punoj integraciji Kosova u evroatlantske strukture, u partnerstvu sa našim saveznicima i za dobrobit svih naših građana, bez razlike“, rekla je Osmani, saopšteno je iz Predsjedništva Kosova.

Dje, me Presidentin Macron, diskutuam mbi rëndësinë e ecjes përpara drejt integrimit të plotë të Kosovës në strukturat...

Objavljuje Vjosa OsmaniPetak, 19. srpnja 2024.

Predsjednica Kosova se u Londonu sastala i sa belgijskim premijerom Alexanderom de Croom. Osmani je zahvalila premijeru Croou na njegovoj kontinuiranoj podršci Kosovu.

"Razgovarali smo o značaju evroatlantskih integracija Kosova, članstvu u međunarodnim organizacijama i našoj zajedničkoj posvećenosti produbljivanju saradnje između naše dve zemlje“, rekla je Osmani.

Tokom jučerašnjeg dana, kosovska predsjednica sastala se i sa premijerom Grčke Kyriakosom Mitsotakisom, kome je prenijela posvećenost Kosova unapređenju saradnje sa Grčkom.

"Produbljivanje saradnje između Kosova i Grčke korisno je ne samo za građane obe naše zemlje, već i za ceo region“, naglasila Osmani.

Predsjednica Kosova Osmani se tokom boravka u Velikoj Britaniji sastala još i sa kancelarom Njemačke Olafom Scholzom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...