KONAKOVIĆ IZNERVIRAO SANJU VULIĆ: "Njegovo ponašanje je više nego sramotno i bijedno"

Da gore Bihać, Bužim i još neki Konakoviću bitni dijelovi BiH, da li bi onda prihvatio pomoć te mrske mu države Srbije? - rekla je Vulićeva za Srnu

  • Politika

  • 22. Jul. 2024  

  • 7

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić kritikovala je ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića te pitala "koji dio voljene mu BiH treba da zahvati požar" da bi odobrio pomoć Helikopterske jedinice MUP-a Republike Srbije.

- Konakovićevo ponašanje je više nego sramotno i bijedno. To nije vidjelo ni slova M od ministra inostranih poslova. Da gore Bihać, Bužim i još neki Konakoviću bitni dijelovi BiH, da li bi onda prihvatio pomoć te mrske mu države Srbije? - rekla je Vulićeva za Srnu.

Ona je rekla da "Konakoviću ne smeta kada gore srpska zemlja i srpska ognjišta, naprotiv, to mu očito budi zadovoljstvo i sjetu na ratno vrijeme kada su pripadnici bošnjačkog naroda i takozvana Armija BiH palili sve što ima prefiks srpsko".

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić apelovao je da Ministarstvo vanjskih poslova odobri zahtjev Srbije za slanje helikoptera u BiH ili će u suprotnom, kako je kazao, snositi odgovornost za bilo kakvo ugrožavanje materijalnih dobara ili ljudi u slučaju požara.

Kusturić je juče izjavio Srni da helikopter Helikopterskog servisa RS mora na redovni servis narednih sedam do 10 dana zbog prevelikog opterećenja i činjenice da je u prethodna dva dana bacio 140 tona vode na području opštine Ljubinje.

- Iako je Srbija do sada slala tri zahtjeva, još nije dobila nikakav odgovor - kazao je Kusturić.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...