PARE NISU PROBLEM: Kylian Mbappe kupio nogometni klub, postao je najmlađi vlasnik....

U madridskom velikanu predstavljen je prije 15 dana. Na Santiago Bernabeu stiglo je 80.000 navijača kako bi vidjeli novog napadača momčadi.

  • Šareni svijet

  • 31. Jul. 2024  

  • 0

Kylian Mbappe (25) je preko svog investicijskog fonda Coalition Capital kupio 80 posto udjela od Oaktree Capital Managementa u francuskom drugoligašu Caenu i tako postao njegov novi većinski vlasnik, javio je L'Equipe.

Posao je vrijedan između 15 i 20 miliona eura, a manjinsko vlasništvo od 20 posto zadržat će aktuelni predsjednik Nadzornog odbora u klubu Pierre-Antoine Capton. Caen je u prošloj sezoni zauzeo šesto mjesto na tabeli klubova francuskih drugoligaša.

Prema pisanju Economic Timesa, Mbappe je kupovinom Caena postao najmlađi vlasnik nekog europskog nogometnog kluba svih vremena.

Prije samo 12 godina, tada 13-godišnji Mbappe bio je na korak od dolaska u Caen, prije no što se ipak odlučio za odlazak u Monaco.

Za Monaco je odigrao ukupno 60 utakmica uz učinak od 27 golova i 16 asistencija, a onda preselio u Paris Saint-Germain. Bilo je to 2018. u poslu vrijednom 180 miliona eura. Šest godina, 308 utakmica, 256 golova i 108 asistencija kasnije, kao slobodan igrač priključio se Real Madridu.

U madridskom velikanu predstavljen je prije 15 dana. Na Santiago Bernabeu stiglo je 80.000 navijača kako bi vidjeli novog napadača momčadi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...