ČUBRILOVIĆ NEGODUJE: Postupak diplomatije BiH prema Vulinu neprimjeren i sramotan

"Takav odnos je nezabilježen i nadam se da se više nikada neće ponoviti”, poručio je Čubrilović.

  • Politika

  • 06. Avg. 2024  

  • 1

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je Srni da je postupak diplomatije BiH, odnosno resornog ministarstva prema potpredsjedniku Vlade Srbije Aleksandru Vulinu kojem zabranjeno da doleti u BiH, neprimjeren i nezabilježen slučaj u diplomatskim odnosima, što govori ko predstavlja BiH, na kom nivou i šta im je interes.

Čubrilović je ocijenio da su komentari ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedina Konakovića u najmanju ruku sramota za sve one koji se bave odgovornim poslovima u BiH.

“Pogotovo imati takvog predstavnika ispred BiH na nivou ministra inostranih poslova je zaista ponižavajuće za sve nas. Takav odnos je nezabilježen i nadam se da se više nikada neće ponoviti”, poručio je Čubrilović.

On smatra da je dobro to što je Vulin ipak uspio da dođe u Prebilovce, na obilježavanje jednog važnog događaja za srpski narod.

“To što se desilo u Prebilovcima, je isto tako rijetkost i ne želimo nikome da se ponovi tako nešto”, zaključio je Čubrilović.

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin spriječen je juče da prisustvuje obilježavanju 83 godine od zločina nad Srbima u Prebilovcima, jer vlasti na nivou BiH nisu odobrile da doleti u BiH.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je notu Ministarstvu inostranih poslova u Savjetu ministara, izražavajući nezadovoljstvo zbog sprečavanja Vulina da posjeti Prebilovce. U protestnoj noti je naglašeno da ta odluka nesumnjivo predstavlja kršenje dobrosusjedske diplomatske prakse.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...