ČUBRILOVIĆ PROTIV ODLUKA SUDA BiH I CIK-a: "Žrijebanje ne dolazi u obzir"

Čubrilović je pravdao Dodikov "mirni razlaz" tvrdeći da "postoji Daytonski osnov za to"

  • Politika

  • 30. Jun. 2024  

  • 0

Predsjednik Demos-a Nedeljko Čubrilović izjavio je da se izbor delegata u Klub Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine treba vratiti u Narodnu skupštinu RS i da nikakvo žrijebanje, nečija druga odluka ne dolazi u obzir.

Komentarišući sutrašnje žrijebanje za izbor delegata u Klub Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Čubrilović je ponovio da proces izbora delegata treba vratiti u Narodnu skupštinu.

"Nikakva kuglica, nikakvo žrijebanje i nikakva nečija druga odluka izvan toga ne dolazi u obzir. To je potpuno nakaradno", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

Kada je riječ o mirnom razlazu u Bosni i Hercegovini, Čubrilović smatra da je važno da u osnovi tog dokumenta za tu mogućnost postoji dejtonski osnov i da je to pravo političke opcije ili vlasti da ponudi.

On smatra da za takvu mogućnost moraju postojati partneri sa druge strane, te da će se vidjeti da li će ih biti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...