OTKRIVEN IDENTITET OSUMNJIČENIH ZA PLANIRANJE POKOLJA NA KONCERTU: Porijeklom su iz Hrvatske i Makedonije

Prema informacijama koje je objavila policija, Beran A. nije pokazivao nikakvo kajanje tokom ispitivanja te je izjavio kako je želio "pobiti nevjernike u Beču".

  • Evropa

  • 08. Avg. 2024  08. Avg. 2024

  • 0

Austrijska policija uhapsila je dvije osobe zbog sumnje da su planirali teroristički napad tokom koncerta Taylor Swift u Beču. Osumnjičeni su 19-godišnji Beran A. iz Ternitza, porijeklom iz Sjeverne Makedonije, i 17-godišnji Luca K, hrvatsko-turskih korijena. Obojica su rođeni u Austriji i bili su prijatelji.

Prema informacijama koje je objavila policija, Beran A. nije pokazivao nikakvo kajanje tokom ispitivanja te je izjavio kako je želio "pobiti nevjernike u Beču". Planirao je izazvati krvoproliće koristeći noževe, mačete, automobil, a potom se raznijeti ispred stadiona.

Policija je zaplijenila značajne količine materijala za izradu bombe, a trenutno nema traganja za dodatnim osumnjičenicima. Jedan od pomagača, s kojim je Beran A. bio u kontaktu, radio je na osiguranju koncerta. Tri planirana koncerta Taylor Swift na stadionu Ernst Happel su otkazana zbog prijetnje napadom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...