ZELENSKI U VIDEO OBRAĆANJU: “Želim posebno zahvaliti našim vojnicima i jedinicama koji doprinose..."

(...) opunjavanju fonda za razmjenu – zarobljavaju okupatore i time pomažu oslobađanju našeg naroda iz ruskog zarobljeništva. Ovo je izuzetno važno, a u posljednja tri dana je bilo posebno uspješno".

  • Evropa

  • 09. Avg. 2024  09. Avg. 2024

  • 0

Predsjednik Ukrajine Volodimr Zelenski u svom je večerašnjem obraćanju izjavio da je u posljednja tri dana "popunjavanje fonda za razmjenu zarobljenika bilo posebno učinkovito", pri čemu se očito referirao na ukrajinsku ofanzivnu operaciju u ruskoj regiji Kursk.

Dodao je kako ga je glavni vojni zapovjednik "izvijestio o defanzivnim akcijama u područjima s kojih Rusija pokreće zračne udare".

“Želim posebno zahvaliti našim vojnicima i jedinicama koji doprinose popunjavanju fonda za razmjenu – zarobljavaju okupatore i time pomažu oslobađanju našeg naroda iz ruskog zarobljeništva. Ovo je izuzetno važno, a u posljednja tri dana je bilo posebno uspješno", rekao je Zelenski.

“Osim toga, stigli su izvještaji Vanjske obavještajne službe i Glavne obavještajne uprave (HUR) u vezi s kratkoročnim izgledima, sposobnostima i ciljevima terorističke države. Radimo na daljnjem ograničavanju sposobnosti Rusije da vodi ovaj rat", rekao je Zelenski.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...