POZNAT IDENTITET UČESNIKA SAOBRAĆAJNE NESREĆE: Jedan je tatin sin koji nije imao položen vozački ispit

Od siline udara traktorista je odbačen sa sjedišta i pao je u obližnju provaliju, gdje je na mjestu ostao mrtav.

  • Hronika

  • 18. Avg. 2024  

  • 0

Pedesetdvogodišnji traktorista Ljubiša Z. poginuo je jučer na brčanskoj zaobilaznici kod mjesta Potočari, kada je na traktorsku prikolicu naletio automobil Mercedes kojim je upravljao osamnaestogodišnji vozač, saznaje Srna iz izvora bliskih brčanskoj policiji.

Od siline udara traktorista je odbačen sa sjedišta i pao je u obližnju provaliju, gdje je na mjestu ostao mrtav. Saobraćajna nesreća dogodila se jučer ujutro oko 5 sati.

Tatin sin

18-godišnji A. Ristanić odmah je uhapšen a riječ je o sinu i unuku poznate porodice Ristanić koja se bavi autoprevozom odnosno posjeduje kompaniju Viena Tour.

Vozač bio je pijan te je automobil vozio bez vozačke dozvole.

Nažalost na licu mjesta nastradao je Ljubiša Zarić profesionalni vozač koji je radio u Sloveniji a to kobno jutro krenuo je da roditeljima obezbijedi drva za zimu piše Crna-Hronika.

O nemilom događaju se oglasila i policija 

”Dana 17.08.2024. na zaobilazbici Gdedice – Gorice u mjestu Omerbegovača, jutros oko 05:00 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali vozač motornog vozila marke Mercedes i vozač traktora IMT 539 sa pridodatom prikolicom. Izlaskom na lice mjesta policijski službenici Policije Brčko distrikta su utvrdili da je vozač motornog vozila Mercedes inicijala A.R. rođen 2006. godine iz Brčkog upravljao vozilom prije sticanja prava na upravljanje i pod dejstvom alkohola i zadobio je lakše tjelesne povrede, dok je vozač traktora inicijala Lj.Z. rođen 1972. godine iz Brčkog od zadobijenih povreda smrtno stradao, a što je konstatovao ljekar mrtvozornik koji je izašao na lice mjesta.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta i uz prisustvo sudskog vještaka saobraćajne struke, policijski službenici su izvršili uviđaj te preduzimaju dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti ba utvrđivanju svih okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio. Saobraćaj na navedenoj dionici od kružnog toka u Potočarima do raskrsnice Omerbegovača – Boće, u potpunosti je bio obustavljen od momenta nesreće pa do 14:00 časova”, saopštili su iz Policije Brčko distrikta. objavili su iz Policije Brčko distrikta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...