NESREĆA NA PRUZI KOD DOBOJA: Poginuo radnik Željeznica RS dok je vršio ophodnju, udarila ga radna mašina-voz

Kako je navedeno iz PU Doboj, oko 08,40 časova prijavljeno je da je na dijelu pruge Doboj -Šamac, u mjestu Grapska Gornja, grad Doboj nastradao radnik Željeznica Republike Srpske.

  • Hronika

  • 20. Avg. 2024  

  • 0

Radnik Željeznica Srpske D.M. (41) iz Doboja poginuo je danas kada ga je na radnom mjestu usmrtila radna mašina koja je šinsko vozilo, a kojim je upravljao S.S. iz Doboja, prenose Nezavisne.

Kako je navedeno iz PU Doboj, oko 08,40 časova prijavljeno je da je na dijelu pruge Doboj -Šamac, u mjestu Grapska Gornja, grad Doboj nastradao radnik Željeznica Republike Srpske.

“Po zaprimljenoj prijavi odmah su postupili policijski službenici Policijske stanice Doboj 2 koji su utvrdili da je radna mašina – voz, kojom je upravljao S.S. sa područja grada Doboja ostvarilo kontakt sa pješakom D.M. sa područja grada Doboja koji je smrtno stradalo. Smrt su na mjestu nesreće konstatovali radnici Doma zdravlja Doboj”, ističu iz policije.

Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Doboj 2 uz prisustvo republičkog inspektora zaštite na radu, a istim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Iz Željeznica RS rečeno je za Nezavisne da je između stanica Srpska Kostajnica i Osječani, došlo do vanrednog događaja, kada je motorno pružno vozilo koje se kretalo ka Šamcu, naletjelo na radnika Sekcije za ETP Doboj dionica Doboj.

“Radnik je vršio ophodnju i vizuelni pregled kontaktne mreže”, navode iz Željeznica RS.

Ističu da su po prijavi vanrednog događaja na lice mjesta izašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, službe Hitne pomoči, tužilac Okružnog javnog tužilaštva, kao i Komisija za uviđaj, isljeđenje i okončanje vanrednih događaja Željeznica Republike Srpske.

“Nakon okončanja uviđaja, redovno saobraćanje vozova izmedu Srpske Kostajnice i Osječana uspostavljeno je u 11 časova i 20 minuta”, navode iz Željeznica RS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...