DRAMATIČNE SNIMKE IZ RUSIJE: Elitna ukrajinska jedinica opkolila ruske vojnike u Kursku...

"Neprijatelj je pretrpio značajne gubitke u ljudstvu, tehnici i drugim materijalnim resursima", izvijestile su ukrajinske zračno-jurišne snage.

  • Evropa

  • 21. Avg. 2024  

  • 0

Elitna ukrajinska zračno-jurišna brigada je navodno odsjekla i opkolila rusku formaciju, tvrdi Jurij Podoljak, popularni ruski vojni bloger. Iako ruski vojni blogeri nisu poznati po istinoljubivosti i pouzdanosti, ipak treba obratiti pažnju kad prenose loše vijesti o onima za koje navijaju.

"Nedavne promjene duž linije bojišnice u Kursku ne idu nam u prilog", napisao je sinoć Podoljak. Dijelovi elitne ukrajinske 95. zračno-desantne brigade "pokušavaju preuzeti kontrolu nad Malom Loknjom", mjestom udaljenim oko 13 kilometara sjeverno od grada Sudže, koji su Ukrajinci osvojili u prvim danima invazije na Kursku oblast u Rusiji.

U napadu na Malu Loknju, 95. zračno-jurišna brigada "zaobišla je naše položaje između ovog sela i Ruske Porečnje, presjekla cestu između njih i tako dovela jedinice 18. divizije u okruženje", tvrdi Podoljak.

Kako navodi Forbes, za tvrdnju da je 95. zračno-jurišna brigada u Maloj Loknji postoje dokazi. Naime, ukrajinska bespilotna letjelica pratila je u ponedjeljak jedno od borbenih vozila brigade, Marder njemačke proizvodnje, te snimila kako puca na ruske položaje u tom selu.

"Neprijatelj je pretrpio značajne gubitke u ljudstvu, tehnici i drugim materijalnim resursima", izvijestile su ukrajinske zračno-jurišne snage.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...