PODRŠKA GAZI: Večeras projekcija filma “Što te nema” italijanskog režisera Mirka Pincellija (FOTO)

Film “Što te nema” biće prikazan večeras u Cineplexxu u 21 sat.

  • Kultura

  • 21. Avg. 2024  21. Avg. 2024

  • 0

Crvenim tepihom danas je prošetala i ekipa filma "Što te nema" u režiji Italijana Mirka Pincellija koji je pružio podršku narodu Gaze pojavivši si se u majici sa palestinskom zastavom.

Film "Što te nema" prati povratak kući bosansko-američke umjetnice Aide Šehović i njenog participativnog, nomadskog spomenika genocidu u Srebrenici.

“Nakon petnaest godina putovanja svijetom, spomenik konačno dolazi na svoje konačno odredište, a preživjeli se okupljaju na mjestu stradanja kako bi u hiljade fildžana nasuli kafu u znak sjećanja na žrtve. Dok kolektivno tuguju, bolna pitanja i dalje odjekuju: Šta znači „nikad više“ u svijetu u kojem počinitelji ostaju nekažnjeni? Kako umjetnost i empatija mogu pomoći u ispunjavanju praznine koju za sobom ostavljaju neizmjerni gubitak i trauma?”, navodi se u opisu filma.

U filmu se pojavljuju Ahmet Begović, Mirza Mešić i Hajra Čatić.

Film “Što te nema” biće prikazan večeras u Cineplexxu u 21 sat.

“Što te nema” je naziv rada, spomenika sjećanja, autorice Aide Šehović koji u cilju sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici svake godine 11. jula bude postavljen u drugom gradu. Fildžani budu postavljeni za svaku osobu, oca, sina, majku, brata, djeda, nenu, kćerku koji su ubijeni u genocidu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...