"MOŽE POSTATI AGRESIVAN": Nestao Adis Vilić iz Ustanove za socijalno zbrinjavanje "Drin" u Fojnici

Adis se udaljio iz doma 18.07.2024. godine i od tada mu se gubi svaki trag.

  • Hronika

  • 24. Avg. 2024  

  • 0

Suljo Osmanović koji je staratelj nestalom Adisu Viliću, koji je bio smješten u Javnoj ustanovi za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica “Drin” u Fojnici četiri godine, tvrdi da on može biti agresivan po okolinu.

Adis se udaljio iz doma 18.07.2024. godine i od tada mu se gubi svaki trag.

“Socijalni radnik zaposlen u Domu je događaj prijavio policiji. Oni su napravili grešku ne uzimajući u obzir Adisov socijalni status. On je poput djeteta od 14. godina. Tražio sam od policije u Fojnici da uozbiilje potragu zbog Adisovog statusa ali i zbog činjenice da njegova bolest je takvog karaktera da ukoliko ne bude uzimao prepisanu terapiju može postati agresivan.

Kao njegov staratelj sam poduzeo sve potrebne radnje da se pojača potraga za Adisom jer je on osoba narušenog mentalnog zdravlja i u datom momentu može biti opasan za druge osobe.

Smatram da policija u Fojnici kao ni ostali u sistemu potrage nisu dovoljno uključeni te da na taj način ovo društvo čine nesigurnim mjestom” – izjavio je Suljo Osmanović za Crnu Hroniku.

Ukoliko vidite Adisa molimo vas da odmah pozovete na broj 060 314 96 58 ili najbližoj policijskoj upravi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...