DODIKOVI REŽIMSKI MEDIJI KIPTE OD MUKE: "Jamesa O'Briena nazvali Šojićem" (VIDEO)

Plač i kuknjava režimskih medija u manjem bh. entitetu.

  • Mini market

  • 27. Avg. 2024  

  • 0

Nakon što je pomoćnik državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja James O’Brien najavio da će uskoro doći do proširenja američke crne liste i da će svako, ko pruži bilo kakvu pomoć sankcionisanim osobama, i sam biti podložan američkim sankcijama, uslijedili su plač i kuknjava režimskih medija u manjem bh. entitetu.

Dodikova režimska RTRS u tekstu pod nazivom "Izjava američkog diplomate potvrda da je finansijski udar na RS Murphyjevo djelo", donosi izjave SNSD-ovih kadrova, tačnije ministrice finansija RS Zore Vidović i dežurnog Dodikovog megafona Radovana Kovačevića, u kojem su se, očito u vlastitoj nemoći, okomili na Ambasadu SAD-a u Bosni i Hercegovini i ambasadora Michaela Murphyja, kao i na Jamesa O'Briena.

Tako RTRS navodi da je: "U maniru filmskog Šojića, visoki američki diplomata iznenađen je infomacijom da zbog američkih sankcija preduzeća u Republici Srpskoj otpuštaju radnike, a banke u strahu od Amerikanaca radnicima gase račune ili ne isplaćuju zarađene plate kao u slučaju zaposlenih u sankcionisanom ATV-u."

"Potpuno je evidentno iz ovoga što smo čuli od O`Briena da State department ne stoji iza takvih mjera, da se tu radi o ostrašćenosti Michaela Murphyja koji želi da napokosti ljudima, građanima RS i BiH. Mislim da je ovo također alarm za Agenciju bankarstvo u RS kako bi se ovi problemi prevazišli", rekao je delegat u Klubu Srba Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević.

Posebno je režimskom mediju zasmetalo jačanje Vlade Bosne i Hercegovine, tj državne izvršne vlasti, a što je James O'Brien najavio, kao podršku SAD našoj zemlji. Smeta im i to što SAD nedvosmisleno podržavaju ulazak Bosne i Hercegovine prvo u NATO, a potom i u Evropsku uniju, kao i to što Dodikovom režimu jasno zaprijetio da ne može otimati državnu imovinu, koja pripada državi Bosni i Hercegovini, a ne entitetima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...