DODIKOVI TRABANTI SRĐAN MAZALICA I SANJA VULIĆ IMAJU NEŠTO DA KAŽU O'BRIENU: "Njegova politika je antidejtonska"

James O'Brien je raspametio Dodikove kadrove

  • Vijesti

  • 31. Avg. 2024  

  • 0

"Opet američke prijetnje, jer Amerikanci očigledno drugačije ne znaju. Zaprijetio je James O'Brien ponovo sankcijama ukoliko neko bude ugrožavao interese SAD-a u BiH. Iste one, zbog kojih je stotine zaposlenih u Invictus tehnology grupi obaviješteno da će ostati bez posla i zbog kojih je 80 kolega sa UNA Televizije već ostalo bez primanj", prenosi crnolistaška režimska Alternativna televizija.

Alternativna televizija na svom portalu tako piše: "Nije O'Brien propustio priliku ni da ponovo zaprijeti zvaničnicima RS i podijeli koju lekciju o antidejtonskim aktivnostima jer one, tobože, samo štete građanima Bosne i Hercegovine, uključujući i stanovnike RS. Kao da im O'Brien, Murphy i slični njima već ne nanose dovoljno štete svojim ponašanjem". 

"Ambasador Murphy predstavlja Vladu Sjedinjenih Američkih Država i on i njegov tim u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru sprovode američku vanjsku politiku i brane interese SAD u Bosni i Hercegovini. Naša ambasada je objasnila rizike sankcija svim zainteresovanima i – kao što sam nedavno rekao – mi radimo istu stvar u zemljama širom svijeta. Svi američki zvaničnici će nastaviti da iznose ove tačke“, izjavio je James O'Brien, pomoćnik  američkog državnog sekretara.

"Oni koji se u demokratiju najviše kunu, najviše je i ruše što je oličenje licemjerstva. Pustite nas da radimo, živimo i dogovaramo se unutar BiH. Sve ovo što oni rade, i interesi na koje se pozivaju", kaže Sanja Vulić, klasični je intervencionizam i ugrožavanje osnovnih ljudskih prava. 

"Američki službenici vole sebe i svoju zemlju predstavljati kao svjetionik demokratije i ljudskih prava, a onda javno i tajno rade na stvaranju pretpostavki da pojedine firme i zaposleni u njima ostanu bez računa, plata i ugovora unutar svoje zemlje. Prije će biti da su se zapetljali u implementaciji sankcija  izvještavanju svojih nadređenih kao i stalnim najavama novih sankcija s ciljem destabilizacije unutrašnjih odnosa u BiH", rekla je Sanja Vulić, šefica kluba zastupnika SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

"Ono što oni rade rušenje je Daytona na djelu". Sve ovo, kaže Srđan Mazalica, govori o tome kakva je ta čuvena američka demokratija i njihovo poimanje svijeta. 

"Njihova politika je antidaytonska zato što oni insistiraju na nekim rješenjima poput zakona i državnoj imovini što je klasična antidaytonska aktivnost zato što je Dejtonom riješeno sve po pitanju državne imovine i tu bi prvo sebi mogli uputiti te prijetnje a onda bilo kome drugom", rekao je Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS.

Crnolistaška televizija iz Banja Luke, koja je pod sankcijama tako piše: "Odavno američka administracija pokazuje da joj je Republika Srpska trn u oku i svim silama kroz sankcije pokušava finansijski da je uguši. Zbog iste te administracije i njenih interesa stotinama radnika u Srpskoj egzistencija je ugrožena jer su ostali bez posla".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...