NAKON DINAMA, I CRVENA ZVEZDA U LIGI PRVAKA: Protivnike će saznati danas, kada bude održan žrijeb koji počinje u...

Crvena zvezda je ostvarila veliki uspjeh i izborila igranje u ligaškoj fazi najelitnijeg evropskog takmičenja.

  • Sport

  • 29. Avg. 2024  29. Avg. 2024

  • 0

Crvena zvezda je večeras na svom terenu upisala pobjedu 2:0 protiv ekipe Bodo/Glimt u revanš susretu play-offa Lige prvaka.

U prvom meču, koji je odigran u Norveškoj, Bodo/Glimt je savladao beogradsku ekipu 2:1 i sa golom prednosti je došao na stadion Rajko Mitić, ali nije uspio sačuvati rezultat koji je imao, već je doživio poraz.

Ekipa koju sa klupe predvodi Vladan Milojević je upisala trijumf protiv svog protivnika, a golove su postigli Bruno Duarte u 26. minuti i Uroš Spajić u 59. minuti.

Na kraju je Crvena zvezda sa ukupnih 3:2 izbacila norveški klub iz Lige prvaka, te će igrati ligašku fazu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Inače, od nove sezone će se Liga prvaka igrati u ligaškom sistemu, u kojem će biti 36 učesnika, a svog protivnika će Crvena zvezda saznati danas, kada bude održan žrijeb, koji je na rasporedu u 18 sati. 

Plasman u ligašku fazu ovog takmičenja ostvario je i Dinamo, pa ćemo tamo gledati dva kluba iz regiona.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...