NEZAPAMĆENI UŽAS U MÜNCHENU: Zagrebački Dinamo doživio najteži poraz u historiji kluba, pogledajte kako su primili čak DEVET GOLOVA (VIDEO)

Nakon što su Aston Villa i Juventus ostvarili pobjede, od 21:00 sat na rasporedu su bile još četiri utakmice.

  • Sport

  • 17. Sep. 2024  17. Sep. 2024

  • 0

AC MILAN - LIVERPOOL

U okviru Lige prvaka, AC Milan je na San Siru ugostio Liverpool meč je završen rezultatom 1:3.

Milan je sezonu u Italiji započeo ispod očekivanja, s jednom pobjedom u prvih četiri utakmice. S druge strane, Liverpool je u Premiershipu imao dobar start s tri pobjede, ali su iznenađujuće izgubili u posljednjem kolu od Nottingham Foresta s rezultatom 0:1.

Večerašnji meč na San Siru otvorio je domaći Milan sjajno. U prvom poluvremenu, Morata je uposlio Pulišića, koji je uspješno savladao golmana Liverpoola, Alisona. Vodstvo Milana trajalo je sve do 23. minute kada je Alexander-Arnold izveo slobodni udarac, a najbolji u toj situaciji bio je Konaté koji je postigao gol za 1:1. Nakon toga su se redale šanse za goste, ali bez uspjeha sve do 41. minute, kada je korner bio koban za domaće fudbalere. Tsimikas je izveo korner, a ovog puta Van Dijk je pogodio za potpuni preokret. U 67. minuti Szoboszlai je pogodio za 1:3 nakon asistencije Gakpa.

BAYERN MUNCHEN - DINAMO ZAGREB

U drugoj utakmici večeri, Bayern München je na Allianz Areni pobijedio Dinamo Zagreb rezultatom 9:2. Bayern je pod vodstvom novog trenera odlično krenuo u Bundesligi, s maksimalnih devet bodova iz prva tri kola. Dinamo Zagreb, s druge strane, nalazi se na trećem mjestu u HNL-u nakon šest utakmica s 13 bodova.

Prije četiri dana, “Modri” su pretrpjeli poraz od Hajduka na svom terenu, što je dodatno utjecalo na njihovu formu pred večerašnji meč. U 15. minuti se mnogo toga izdešavalo. Prvo je Gnabry postigao gol na asistenciju Musiale, ali je nakon VAR provjere gol poništen, a pregledan je i potencijalni penal za “Bavarce”. Glavni sudija iz Španije je nakon toga dobio informaciju da se radi o kaznenom udarcu. Siguran sa jedanaest metara bio je Kane.

Nakon postignutog pogotka, dominacija Bayerna se nastavila. Musiala je uposlio Guerrira u 33. minuti koji je pogodio za 2:0. Konačan rezultat prvog dijela utakmice postavio je Olise, nakon asistencije Kimmicha u 38. minuti.

U drugom poluvremenu, nakon samo dvije minute, Dinamo je postigao dva pogotka. U 49. minuti Petković je pogodio nakon asistencije Pjace, a samo minut poslije Ogiwara je postigao za 3:2. Osam minuta kasnije, novi gol u mreži Nevistića. Kane je postigao svoj drugi pogodak za 4:2, samo tri minute poslije Olise je pogodio na asistenciju Musiale. U 73. minuti, domaći su dobili novi jedanaesterac, a Kane je ponovno bio precizan. U 78. minuti novi penal i novi pogodak za Kanea.

U 85. minuti utakmice između Bayerna i Dinamo Zagreba, Müller je uposlio Sanea, koji je preciznim udarcem postigao gol za konačnih 8:2.

Konačan rezultat utakmice postavio je Goretzka u 92. minuti i tako nanio Zagrepčanima najteži poraz u historiji kluba. 



REAL MADRID - STUTTGART

U trećoj utakmici večeri, aktuelni osvajač Lige prvaka, Real Madrid, pobijedio je Stuttgart rezultatom 2:1 na prepunom stadionu Santiago Bernabéu. Real Madrid trenutno zauzima drugo mjesto u La Ligi s 11 bodova iz pet utakmica, četiri boda iza vodeće Barcelone. Stuttgart se nalazi na 10. mjestu u Bundesligi nakon tri odigrane utakmice, s tek četiri osvojena boda.

Prvu pravu priliku na utakmici imali su gostujući fudbaleri kada je Leweling bio u dobroj poziciji, ali je golman domaćih reagovao savršeno i zaustavio njegov pokušaj. Nekoliko minuta kasnije, Millot je imao šansu, ali je lopta otišla pored gola. Isti igrač je zaprijetio i u 11. minuti, no golman Reala je ponovo odlično reagovao. Domaći fudbaleri su zaprijetili preko Mbappéa, ali je Real pružio slabu partiju. U drugom poluvremenu, nakon samo 20 sekundi, Real Madrid je poveo. Rodrygo je uposlio Mbappéa, koji je postigao svoj prvi gol u Ligi prvaka u dresu Real Madrida.

U 68. minuti, gosti su uspjeli savladati golmana Courtoisa. Leweling je uposlio Undava, koji je postigao pogodak za izjednačenje na 1:1. Luka Modrić je ušao u 69. minuti, a u 83. minuti je sjajno izveo korner nakon kojeg je pogodio Rudiger za 2:1. Konačan rezultat utakmice je postavio Endrick u 96. minuti.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ermedin Demirović, ušao je u igru u 75. minuti i time upisao svoj prvi nastup u Ligi prvaka.

SPORTING - LILLE

Sporting je na Estádio José Alvalade ugostio francuski Lille, a utakmica je završena rezultatom 2:0. Prvo poluvrijeme bilo je prilično siromašno prilikama. Gonçalves je pokušao u 28. minuti, ali je golman gostiju sjajno reagovao i sačuvao mrežu. Deset minuta kasnije, Gonçalves je uposlio Gyökereša, koji je postigao gol za 1:0. U 40. minuti, Gomes je zaradio drugi žuti karton, zbog čega su gosti igrali sa igračem manje do kraja utakmice. U 65. minuti ponovo se zatresla mreža gostiju. Braganca je uposlio Debasta koji je pogodio za 2:0.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...