LJUBAVNICI HLADNOKRVNO DOŠLI NA SUĐENJE ZA UBISTVO SAŠE KULIŠIĆA: U sudnici, odjekivale uvrede - "Đubrad!"

Atmosfera na ročištu je bila i više nego burna

  • Hronika

  • 01. Sep. 2024  01. Sep. 2024

  • 0

U Okružnom sudu u Doboju juče je bilo pripremno ročište osumnjičenim ljubavnicima Draženu Lazareviću (19) i Andrei Kajganić (33), koji su zvjerski ubili njenog supruga Sašu Kulišića (45), prenosi Kurir.

Ročište je prema navodima ATVodloženo jer se branioci okrivljenih koje su dobili po službenoj dužnosti nisu pojavili. Naime, predsjednica sudskog vijeća navela je da okrivljeni imaju nekoliko dana da donesu odluku da li će ih zastupati neko od advokata koga oni izaberu ili će im sud omogućiti branioce po službenoj dužnosti koji će pristati da ih brane bez obzira na štajk advokata. Stravičan zločin, podsjetimo, dogodio se 30. januara u porodičnoj kući u Doboju.

alt

Okrivljeni Dražen Lazarević i Andrea Kajganić na jučerašnjem suđenju (Foto: ATV Banja Luka/Print Screen)

Atmosfera na ročištu je bila i više nego burna. Ožalošćena porodica Saše Kulišića - kćerka, majka, otac i brat pojavili su se u crnini i prvi put nakon jezivog ubistva sreli su se oči u oči sa ljubavnicima koji su brutalno ubili žrtvu.

U sudnici u dobojskom sudu bio je veliki broj stražara. Porodica ubijenog je već bila unutra, kada je sa lisicama na rukama u bijeloj majici i crnim pantalonama sa vezanom kosom ušetala osumnjičena Andrea Kajganić dojučerašnja snaha porodice. Majka ubijenog Saše nije mogla da kontroliše svoje emocije pa je onako sa suzama u očima ustala sa stolice i uputila niz uvreda na njen račun.

"Da vidim gdje su heroji, ubice mog Saše! Đubrad, ubice, monstrumi i spodobe", vikala je uplakana žena noseći crninu.

Njeni jauci i riječi odzvanjale su sudnicom, a djeluje da ni okrivljena snaha Andrea nije htjela da ostane dužna svekrvi, pa je pokušala da uzvrati nekim uvredama, ali je u tome spriječila straža.

alt

Okrivljeni ljubavnici na ročištu koje je odloženo zbog štrajka advokata po službenoj dužnosti (Foto: ATV Banja Luka/Print screen)

U sudnicu je nakon Kajganić ušao i njen ljubavnik Dražen Lazarević koji je djelovao veoma hladnokrvo. Sa lisicama na rukama u bijeloj majici i sivoj trenerci uzdignute glave ušao je u prostoriju i sjeo iza okrivljene. Andrea Kajganić u jednom trenutku kao da je pokušala da se okrene i vidi Lazarevića.

"Optuženi ste za jedno veoma teško krivično djelo, pa skoro da u zakonu i nema težeg krivičnog djela od tog, za koje ste vi optuženi, obzirom na zaprijećenu kaznu i po zakonu suđenje ne može da počne bez prisustva branioca koji će vam po zakonu pružati pravnu pomoć. Situacija je takva da ja suđenje ne mogu da zakažem ne mogu da sudim, jer je zakon rekao da branioce morate imati", rekla je Marijana Lazić Miladinović, predsjednik sudskog vijeća.

alt

Saša Kulišić: Brutalno ubijen u Doboju (Foto: Instagram/ttamaricaa9/Facebook/Atv Banja Luka)

Inače, prema optužnici okrivljeni su ubistvo detaljno isplanirali. Kobne noći ubijeni je omamljen tabletama koje su mu sipane u limunadu, a kada je zaspao ljubavnici su došli u kuću i vezali ga tako što su mu oblijepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom. Zadali su mu par udaraca od kojih je krvario da bi ga potom iznijeli iz kuće i automobilom, odvezli u šumu u neposrednoj blizini izletišta Preslica.

Tu su ga dokrajčili kada su mu zajedno nožem zadali ubodne rane nakon kojih Kulišiću nije bilo spasa. Zatim su ga skinuli, vezali za drvo, a potom pobjegli u iznajmljene stanove koje su prethodno uzeli. Da se nešto čudno dešava primjetila je kuma žrtve i osumnjičene, koja je došla do njihove porodične kuće i vidjela da ih nema, a u kući su bili brojni krvavi tragovi, pa je ona pozvala policiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...