POLICIJA NAKON PET GODINA UHVATILA LOPOVE S IBIZE: Iz luksuznih vila ukrali više od pola miliona eura, žrtve omamljivali plinom?

U nedjelju su vlasti priopćile da su uhapšena dva muškarca i jedna žena, optuženi za pljačku barem 22 luksuzne kuće

  • Hronika

  • 02. Sep. 2024  

  • 0

Španska policija godinama je pokušavala uhvatiti počinitelje niza pljački na Ibizi koje su slijedile isti obrazac. Kasno u noći, dok su stanovnici spavali, lopovi bi odjeveni u crno i prekrivenih lica ulazili u najluksuznije domove. Iz njih bi izlazili s ukradenim predmetima vrijednima hiljade eura, prenosi The Guardian.

Žrtve su opisivale osjećaj omamljenosti nakon buđenja uz povraćanje i vrtoglavicu, zbog čega je policija posumnjala da su koristili neku vrstu plina koja izaziva pospanost. U nedjelju su vlasti napokon priopćile da su uhapšena dva muškarca i jedna žena, optuženi za pljačku barem 22 luksuzne kuće u razdoblju od pet godina.

Objavili su i jednu snimku krađe, navodeći da bi počinitelji žurno napustili domove u slučaju da su bili uhvaćeni.

Vijest je stigla sedam dana nakon što je vila koju je unajmio bivši radijski voditelj Nick Grimshaw, navodno bila jedna od meta pljačkaša, dok su njegova porodica i prijatelji spavali. Policija nije potvrdila jesu li uhapšeni povezani s tim incidentom.

Priopćeno je da su krađe trajale od 2019. godine, tijekom kojih su otuđili oko 548.500 eura u ukradenim predmetima.

Otkrili su počinitelje nakon što su locirali nekoliko ukradenih vozila, a onda je uslijedila racija imanja na kojem su pronađeni luksuzni satovi, nakit, dizajnerske sunčane naočale i torbice, koje su bile prijavljene kao nestale u spomenutim pljačkama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...